Мекото и сочно авокадо се оценява в цял свят, за неговите ползи говорят лекари и

...
Мекото и сочно авокадо се оценява в цял свят, за неговите ползи говорят лекари и
Коментари Харесай

Този плод прави чудеса за фигурата и предпазва сърцето

Мекото и сочно авокадо се оценява в целия свят, за неговите ползи говорят лекари и учени. Въпреки че всички знаят, че авокадото е най-мазният артикул от растителен генезис в света. Как тогава може да бъде толкоз потребно?

Предлагаме ви да се запознаете с ползите от авокадото за тялото. В допълнение, в края на публикацията ще има една страхотна рецепта за закуска от авокадо.

Предимства на авокадо за тялото

Как най-мазният растителен артикул може да бъде потребен? Хранителните експерти изясняват: не всички мазнини са нездравословни. Наситените мазнини покачват холестерола и усилват риска от разнообразни болести. Докато моно- и полиненаситените мазнини могат да намалят равнището на нездравословния холестерол и да предпазят сърцето надеждно. Именно такива са тези мазнини, които се намират в авокадото.

Ненаситените мазнини са група от потребни субстанции, от които нашето тяло се нуждае за създаване на кафези и контролиране на метаболитните процеси. Нашият мозък е 60% мастни субстанции и към 60% от цялата сила, която сърцето ни получава тъкмо в процеса на обработка на мазнини. От тези мазнини се нуждаят нервната ни система и зрението. Като цяло, телата ни не могат да се оправят без тях.

В допълнение, авокадото съдържа фолати, витамини А и Е, калий, стероли. Не е плод, а същинска витаминна бомба. Благодарение на богатия си състав авокадо защищава тялото ни от доста болести. 

Ето кои:

Сърдечно-съдова система
Проблемите със сърцето са номер 1 палач в света. Милиони възрастни страдат от сърдечни проблеми. Следователно, тези болести би трябвало да бъдат предотвратени посредством прибавяне на здравословни храни към храната. Включително авокадо.

В допълнение към ненаситените мазнини, авокадото съдържа огромно многообразие от други хранителни субстанции: калий и лутеин, както и каротеноиди и феноли. Тези съединения оказват помощ да се предотврати възпалението и окислителните процеси в кръвоносните съдове, като по този метод се усъвършенства кръвообращението.

Калият, съдържащ се в авокадото, предизвиква вярното действие на сърцето, поправя салдото вода-сол в организма и усилва устойчивостта към стрес. Този плод се предлага и на хора с високо кръвно налягане, защото има свойството да ги понижи.

Отслабването
Помага ни да отслабнем - кой би помислил? Да, тъкмо по този начин, авокадото оказва помощ да отслабнете, създавайки възприятие на задоволеност и понижаване на апетита. Това се дължи на високото наличие на нишки (приблизително 14 грама на плод). Проучванията демонстрират, че диетите с храни, съдържащи ненаситени мазнини, са доста по-полезни и ефикасни от диети с ниско наличие на мазнини.

Онкологични болести
Авокадото насища организма с разнообразни фитохимични съединения, които предотвратяват развиването на рак. Протеиновото съединяване глутатион понижава риска от развиване на рак в устната празнина. Изследванията демонстрират, че авокадото оказва помощ за попречване на рак на гърдата и на простатата. Тези обстоятелства още веднъж удостоверяват, че е належащо да добавите авокадо към диетата си.

Кожа и очи
Оказа се, че каротеноидите, съдържащи се в авокадо, играят значима роля в отбраната на тялото. Лутеинът и зеаксантинът понижават обвързваното с възрастта понижаване на зрението и защищават от слепота. Те също по този начин пазят кожата от нездравословните резултати на ултравиолетовите лъчи. Най-интересното е, че тялото ни всмуква каротеноидите от авокадо доста по-лесно, в сравнение с от други плодове и зеленчуци.

Имунитет
Благодарение на високото наличие на витамин С, авокадото подтиква имунната система. То ще бъде полезно в интервали на настинки, а също ще възвърне силата ви след заболяване.

Вече знаете за изгодите от авокадото, в този момент е време да го добавите към вашата диета. Направете сандвичи, просто го яжте с лъжица или направете вкусна закуска.

Ето рецепта за идеалната закуска!

СЪСТАВКИТЕ

4 яйца

1 авокадо

4 резена бекон

1 супена лъжица. зехтин

черен надробен пипер

сол

ПОДГОТОВКА

Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете формата за печене със зехтина. Отделно запържете бекон. Ако следвате диета, можете да замените бекона с варено месо. Намачкайте авокадото на каша с вилица и го разпределете във формата за печене.. След това поставите бекона, и на върха, сложете яйцето. Добавете  подправките и сложете във фурната. Печете за 5 минути. Вашата закуска и подготвена!

източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР